AKTUELNO

Nijedan ozbiljan političar ne bi smeo da diskriminiše bilo koje medije, dobro je da Đilas nije uzeo motku da bije novinare na konferenciji, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, glavni i odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević.

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas na jučerašnjoj konferenciji za novinare, ponovo je odbio da odgovara na pitanja pojedinih medija, pritom vređajući novinare Pinka i Informera.

Đilasov skandalozan i diskriminatorski odnos prema novinarima ilustruje to što je prekinuo konferenciju ne bi li izbegao nezgodna pitanja.

- Samo oni koji ne poznaju Đilasa i njegov način vladanja mogu da misle drugačije. Po meni je ovo očekivano. Kada je on bio gradonačelnik, nismo smeli da napišemo da komarci ujedaju beograđane, da psi ujedaju beograđane, on je birao sliku u svojim novinama kako će da izađe. Birao je teme, i njegovi saradnici su ga optuživali da je punio Miškovićeve džepove - rekao je Lađević.

Prema njegovim rečima, nijedan ozbiljan političar ne bi smeo da diskriminiše bilo koji medij.

Foto: TvPink Printscreen

- Pogledajte kod Vučića na konferenciji za novinare, ima puno opozicionih medija, i on bez problema odgovara na pitanja. On ih uvek i poziva da postave pitanja - rekao je Lađević.

Kako kaže, a kada je Đilas u pitanju, dobro je da nije uzeo motku da bije te novinare na toj konferenciji.

- Sećamo se da je on svoje najbliže saradnike napadao u svojim i tuđim medijima - rekao je Lađević.

- Mi smo u javnom životu počeli da se ponašamo onako kako se ne ponašamo privatno, ili se većina ne ponaša. A neki se verovatno ponašaju još gore. Inače živimo u vremenu kada je samo jaka reč ono što privlači pažnju. Mislim da treba birati reči, pogotovu u medijima, koji dobijaju ulogu koju ne bi trebalo da imaju - rekla je glavna i odgovorna urednica srpske redakcije "Sputnjika" Ljubinka Milinčić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, vreme je takvo da smo doveli sebe u situaciju da biramo najteže reči da bismo prodali novine.

U Beogradu je juče svečanom akademijom i mnogobrojnim izložbama obeleženo 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu. Ljubinka Milinčić je komentarišući ovaj za Srbiju i Beograd značajan i veliki datum, rekla da je jako bitno da ih se sećamo, da se kako kaže, sećamo onih zahvlajujući kojima danas postojimo.

- Moramo da sačuvamo mir. Bolje je u svakoj situaciji pregovarati beskonačno dugo, nego samo jedan dan ratovati - rekla je Milinčić.

Kako kaže, sudbina nam je takva, nalazimo se na takvom mestu, ali naglašava da je mir ipak najvažniji.

Novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić, naglasio je da Srbija nema važniju potrebu od mira, da je sigurno žrtva vredela, al ii da je bilo velikih grešaka.

Foto: TvPink Printscreen

- Moram da kažem da ne možemo samo da kukamo na neku svetsku nepravdu, sigurno smo nešto i sami krivi. Verovatno smo i mi mogli da povučemo neke druge poteze kako bi smanjili žrtve. Oni koji su izabrani na čelo jedne zemlje, dužni su da vode politiku očuvanja naroda i teritorije. Ukoliko neko nije sposoban za to, treba da podnese ostavku i da ide dalje - rekao je Lađević.

Kako kaže, veliki nam je pouk da idemo polako napred i da rešavamo goruće probleme.

#Dragan Đilas

#Milan Lađević

#Novo jutro

'